Travel Active

FixieBrothers bouwt fietsen voor de highschool scholieren en au-pairs die Nederland komen ontdekken onder begeleiding van organisatie Travel Active.

Case 008: Travel Active

Heel Nederland vol met fietsen!
In het hele land een Travel Active fiets tegen kunnen komen. Dat is het idee. Uitwisselingsorganisatie Travel Active biedt haar deelnemers uitdagende en educatieve programma’s in binnen- en buitenland. Het binnenlandse programma High School Holland biedt internationale scholieren de mogelijkheid om een semester in Nederland naar school te gaan. De scholieren worden ondergebracht bij een gastgezin en draaien mee op school, net zoals hun Nederlandse leeftijdgenoten.

Omdat de uitwisselingsscholieren zich natuurlijk wel op Hollandse wijze moeten kunnen verplaatsen in Nederland, doneert de organisatie een Travel Active Branded stadsfiets aan elk gastgezin. De gastgezinnen zijn over het hele land verspreid. Elk seizoen worden een paar honderd nieuwe fietsen uitgeleverd. Stap voor stap zal iedereen dus steeds vaker een Travel Active fiets zien opduiken in Nederland.

Een doordacht ontwerp
Samen met het bestuur van Travel Active heeft Fietsfabriek FixieBrothers ‘from scratch’ een gloednieuwe fiets ontworpen. Er is nagedacht over de vorm van het frame en de kleur van de coating en belettering. Elk onderdeel heeft een hevige kwaliteitscontrole ondergaan voordat het werd uitgekozen voor montage. Nadat de opbouw en uitstraling van de fiets definitief waren, is er een prototype gebouwd. Deze is getest en, na kleine aanpassingen, in productie genomen. Omdat er langere en kortere mensen deelnemen aan het High School Holland programma, zijn de fietsen met 28” wielen én met 26” wielen geleverd.

Case info

Aantal fietsen
100 stuks

Partner
Travel Active

Titel
Ontwerp, verkoop en levering.

Bouwstenen van deze casus

FIETSEN PRODUCEREN

Vrijwel ieder project begint met het bouwen van geschikte fietsen. We ontwerpen fietsen "from scratch", zodat ze perfect bij het project passen. Ook recycling van een bestaande vloot fietsen valt onder de mogelijkheden.

AFLEVERING OP LOCATIE

De omvangrijke logistieke afdeling van FixieBrothers B.V. kan worden aangewend om een geproduceerde of gerecyclede serie fietsen op locatie af te leveren. Levering kan gebeuren "in batch" óf verspreid door het hele land.

ONDERHOUD

De mobiele fietsenmakers van de FixieBrothers verzorgen het onderhoud van fietsen op locatie. Afhankelijk van de eigenschappen van het project, worden vaste onderhoudsmomenten afgesproken of komen we langs op verzoek.

LOGISTIEKE DIENSTEN

In sommige gevallen zijn fietsen op verschillende momenten in het jaar, op verschillende plekken door het land nodig. Geen probleem, je kan de volledige logistieke afhandeling overlaten aan de FixieBrothers.

FINANCIERING

Goede fietsen gaan lang mee, zeker wanneer ze goed worden onderhouden. Bij de juiste "businesscase" kan een fiets een zeer rendabel product zijn. FixieBrothers denkt mee en investeert graag goede projecten.
Logistiek en organisatie
Het vervoer en de uitgifte van de fietsen is volledig uitbesteed aan Fietsfabriek FixieBrothers. Gewapend met een lange lijst adressen en telefoonnummers is de logistieke afdeling van FixieBrothers aan de slag gegaan. De coördinatie van de aflevering van de fietsen met gastouders én deelnemers is volledig uitgevoerd door FixieBrothers.

Fietsfabriek FixieBrothers is een creatieve organisatie. Wij vinden het leuk om mee te denken over de uitvoering van ingewikkelde concepten. Voordat een project kan worden uitgevoerd, plannen we enkelen brainstromsessies met onze opdrachtgevers zodat de uitvoering van het project volledig naar wens verloopt.

Heb je zelf een organisatie waarbinnen een fiets een mooie rol kan spelen, of werk je voor zo’n organisatie? Neem contact met ons op. Wie weet kunnen we samen vormgeven aan een prachtig project!

Kom in contact

Bedankt! We nemen z.s.m. contact op.
Oeps! Daar ging iets mis. Alle velden ingevuld?