Stichting Stayokay

FixieBrothers verzorgt de bouw, het onderhoud en de verplaatsingen van 1.000 huurfietsen op 19 hostel-locaties door het hele land.

Case 001: Stichting Stayokay

Bijzondere samenwerking
Een grootschalig project, waarin twee organisaties een nauwe samenwerking onderhouden. Stichting Stayokay, opgericht in 1929 als de Nederlandse Jeugdherbergcentrale (NJHC), runt 22 bijzondere hostels door het hele land. Op 19 van die locaties bieden Stichting Stayokay en FixieBrothers gasten én derden de mogelijkheid een fiets te huren. Met bijna 100.000 verhuurmomenten per jaar is fietsverhuur een belangrijk onderdeel van Stayokay’s bedrijfsvoering geworden.

FixieBrothers zorgt voor de productie van de fietsen, de aflevering, het onderhoud op locatie, verplaatsingen tussen verschillende hostels bij grote reserveringen én de financiering van de fietsen. Personeel van Stayokay is verantwoordelijk voor de verhuuractiviteiten ter plaatse. Tevens zorgt Stayokay voor goede stallingsplaatsen waar de huurfietsen droog en veilig staan. Een gouden samenwerking.

Case info

Aantal fietsen
1000 stuks

Partner
Stichting Stayokay

Titel
Recycling en all-in verzorging

Bouwstenen van deze casus

FIETSEN PRODUCEREN

Vrijwel ieder project begint met het bouwen van geschikte fietsen. We ontwerpen fietsen "from scratch", zodat ze perfect bij het project passen. Ook recycling van een bestaande vloot fietsen valt onder de mogelijkheden.

AFLEVERING OP LOCATIE

De omvangrijke logistieke afdeling van FixieBrothers B.V. kan worden aangewend om een geproduceerde of gerecyclede serie fietsen op locatie af te leveren. Levering kan gebeuren "in batch" óf verspreid door het hele land.

ONDERHOUD

De mobiele fietsenmakers van de FixieBrothers verzorgen het onderhoud van fietsen op locatie. Afhankelijk van de eigenschappen van het project, worden vaste onderhoudsmomenten afgesproken of komen we langs op verzoek.

LOGISTIEKE DIENSTEN

In sommige gevallen zijn fietsen op verschillende momenten in het jaar, op verschillende plekken door het land nodig. Geen probleem, je kan de volledige logistieke afhandeling overlaten aan de FixieBrothers.

FINANCIERING

Goede fietsen gaan lang mee, zeker wanneer ze goed worden onderhouden. Bij de juiste "businesscase" kan een fiets een zeer rendabel product zijn. FixieBrothers denkt mee en investeert graag goede projecten.
Duurzaam
Één van de gezamenlijke doelen van Stayokay en FixieBrothers is om het project op een zo maatschappelijk verantwoord mogelijke manier uit te voeren. In dat kader heeft Fietsfabriek FixieBrothers enkelen honderden fietsen van een andere fietsverhuurder overgenomen. Deze fietsen waren al een kleine vier jaar in gebruik als huurfiets. Ze zijn in de FixieBrothers fabriek volledig gedemonteerd. De frames zijn onder handen genomen in de spuiterij. Het aluminium is ontlakt en van een verse laklaag voorzien. Elk onderdeel is uitvoerig getest. Nadat alles klaar en schoon is gemaakt zijn de fietsen opnieuw in elkaar gezet. Op deze manier hebben we 94% van de originele onderdelen kunnen hergebruiken en van de schoothoop kunnen redden.

Ook op andere gebieden hebben we gekeken hoe we onze rommel kunnen beperken. Zo hebben we ervoor gekozen om al het onderhoud aan de fietsen op locatie te gaan verrichten. Dit scheelt veel kilometers voor onze vrachtwagens en dus veel brandstof en uitstoot.

Fietsverhuur bij hotels
Het project bij Stichting Stayokay heeft Fietsfabriek FixieBrothers ontzettend veel ervaring gegeven in het samenwerken met hotelbedrijven. De FixieBrothers hebben in kaart gebracht waar hotels over het algemeen behoefte aan hebben als het de verhuur van fietsen betreft. Deze behoefte is inmiddels al vertaald naar verschillende samenwerkingsvormen binnen verschillende hotelketens.

De FixieBrothers zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners. Werk je dus zelf voor een hotel(keten)? Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Wellicht kunnen we samen een prachtig project opzetten.

Kom in contact

Bedankt! We nemen z.s.m. contact op.
Oeps! Daar ging iets mis. Alle velden ingevuld?