Over ons

FixieBrothers B.V. is ontstaan vanuit een passie voor fietsen en intense vriendschap. Een kritische blik, gecombineerd met een positieve benadering zorgt voor de successen van de organisatie.

Fietsenbouwen voor de detailhandel

Op het moment dat de eerste financiering rond was, waren de FixieBrothers in staat om hun fabriekspand in Amersfoort in te richten zoals zij het voor ogen hadden. Al snel konden de nodige leveranciers in binnen- en buitenland aan de fabriek worden verbonden en kon er met een vast team gestart worden met de productie.

In een kleine bus met de eerste FixieBrother modellen bezocht Yannick zoveel mogelijk fietsspecialisten in het hele land en bouwde binnen enkele maanden een netwerk op van 25 dealers. Deze winkeleigenaren verkopen nog steeds in grotere en kleinere mate FixieBrothers fietsen aan hun klanten. 

Verkopen? Verhuren kan natuurlijk ook!
De marges bij verkoop van zelfgemaakte fietsen is klein, zeker wanneer de detailhandel ook nog moet mee verdienen. Rondrijdend in het busje vormde zich een nieuw plan. Yannick bedacht dat fietsen wellicht meer opleveren wanneer ze in een huur- of lease concept aan  organisaties beschikbaar gesteld worden. Klanten zouden organisaties moeten zijn die zelf ook zouden kunnen verdienen aan de fietsen zodat ze zich eerder als ‘partner’ dan als ‘klant zouden opstellen. Dat is namelijk de manier waarop de FixieBrothers graag samenwerken.

HET BEDRIJF

Aantal medewerkers
12 fte

Structuur
Eén hoofd-organisatie met twee dochterorganisaties

Sinds
2012

Zelf een fietsprojectbouwen? Dit zijn onze bouwstenen!

Gebruik deze bouwstenen om samen met de FixieBrothers eeneigen fietsproject te bouwen. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk onzecasussen en zie welk project gebruik maakt van welke bouwstenen. Benieuwd watde FixieBrothers voor jouw organisatie zouden kunnen doen? Neem contact met onsop!

FIETSEN PRODUCEREN

AFLEVERING OP LOCATIE

ONDERHOUD

LOGISTIEKE DIENSTEN

FINANCIERING

Na uitwerking van het plan was het tijd voor een test. De FixieBrothers plaatsten op eigen kosten 14 mooie FixieBrothers fietsen bijeen Hampshire Hotel in Ommen. Uitgangspunt was dat de gasten van het hotel de fietsen zouden kunnen huren en dat de FixieBrothers een gedeelte van de opbrengst zou ontvangen voor het beschikbaar stellen van de fietsen én voor het uitvoeren van drie onderhoudsbeurten per jaar. Het bleek een prachtig idee, de gasten van het hotel wilden de fietsen graag gebruiken. De opbrengsten waren hoog, de kostenlaag. Al snel volgden grotere organisaties en werden enkele duizenden fietsen geplaatst op locaties van hotels en vakantieparken. Ook gingen de FixieBrothers voorzien in fietsprojecten voor werknemers van grotere organisaties, met naast de reguliere fietsen ook elektrische fietsen. Bekijk de casussen op deze website om een beeld te krijgen van de projecten die de FixieBrothers uitvoeren.

Oprichting van dochterondernemingen 
Terwijl het aantal projecten zich uitbreidde, en de FixieBrothers hun bedrijf steeds efficiënter organiseerden, identificeerden zij andere kansen binnen de fietsenbranche. Het FixieBrothers team bestaat uit flexibele, creatieve mensen. Dit zorgt voor een cultuur waarbinnen medewerkers ruimte krijgen om eigen ideeën uit te werken en te toetsen ‘in het echt’, onder de vleugels van de FixieBrothers-organisatie. Deze creativiteit heeft gezorgd voor twee dochterondernemingen. 

De eerste onderneming is een concept binnen de detailhandel: Broers Fietsreparateurs. Het concept richt zich op het bieden van betaalbare, ‘no-nonsense’, reparaties aan fietsen van elk merk. Broers wil het leven van de consument wat eenvoudiger maken. Dit doen de ‘Broers’ door goedeen snelle service te bieden. Één van de ‘unique selling points’ van dit concept is de gratis haal- en brengservice. Deze service haalt jouw fiets thuis op en levert hem de volgende dag gerepareerd weer af. Meer lezen over deze dochteronderneming van de FixieBrothers? Bekijk de concept-store op www.broersamersfoort.nl. 

De tweede onderneming is een concept dat zich hoofdzakelijk richt op de zakelijke markt: BOB Fietsverhuur. Deze dochteronderneming is gespecialiseerd in het verhuren van fietsen aan groepen (20-500 stuks) door heel Nederland. De fietsen die hiervoor gebruikt worden komen uit FixieBrothers’ eigen fietsfabriek. Een vast contactpersoon zorgt ervoor dat elk evenement of personeelsuitje soepel verloopt. Zelf een evenement organiseren waar je fietsen bij wilt gebruiken? Kijk op www.bobfietsverhuur.nl.

Kom in contact

Bedankt! We nemen z.s.m. contact op.
Oeps! Daar ging iets mis. Alle velden ingevuld?