Broers Fietsreparateurs

De Broers repareren elke fiets, ongeacht merk of type. Samen met de FixieBrothers hebben zij de ideale fiets ontworpen om te verkopen aan de consument.

Case 002: Broers Fietsreparateurs

Bij de Broers leggen ze je in de watten.
De kleine fietsenwinkeltjes zijn altijd op dezelfde wijze ingedeeld. Het gebruik van veel hout en de eigen groen/blauwe kleur geeft je direct een goed en gezellig gevoel. De Broers hebben een eigen stijl en benadering. Geen wonder dat ze, in samenwerking met Fietsfabriek FixieBrothers, eigen stadsfietsen hebben ontworpen. De fietsen zijn specifiek gemaakt om aan de wensen van elke Broers’ klant te voldoen. Te bewonderen in elke Broers locatie.

Bij Broers Fietsreparateurs staat service centraal. Gewoonlijk zit een fietsenmaker zo dicht mogelijk in de binnenstad. Makkelijk zou je zeggen, dan kan je je fiets mooi even wegbrengen als je naar de markt loopt. Broers Fietsreparateurs is ervan overtuigd dat service in de 21e eeuw verder moet gaan. Het overgrote deel van diensten en producten die men koopt, gaat via internet. Waarom zou je je fietsreparatie niet ook online inplannen?

Het is vaak een drukte van jewelste binnen gezinnen. Ouders werken, kinderen gaan naar school. Op zaterdagochtend wordt er vaak gesport. Waar haal je de tijd vandaan om de fiets van je kind naar de fietsenmaker te brengen? Laat staan weer ophalen… De Broers hebben hier de oplossing voor bedacht. Op hun website plan je gemakkelijk een afhaal-afspraak in. Dezelfde avond halen de Broers, tussen 18:00 en 21:00, jouw fiets thuis op. De volgende dag worden defecten verholpen in de werkplaats. ’s Avonds heb je jouw fiets dus gefikst en wel, weer terug. In de tussentijd ook een fiets nodig? Geen punt, klik aan dat je een leenfiets wil gebruiken en de chauffeurs nemen er eentje voor je mee.

Case info

Aantal fietsen
500 stuks

Partner
Broers fietsreparateurs

Titel
Ontwerp, verkoop en levering.

Bouwstenen van deze casus

FIETSEN PRODUCEREN

Vrijwel ieder project begint met het bouwen van geschikte fietsen. We ontwerpen fietsen "from scratch", zodat ze perfect bij het project passen. Ook recycling van een bestaande vloot fietsen valt onder de mogelijkheden.

AFLEVERING OP LOCATIE

De omvangrijke logistieke afdeling van FixieBrothers B.V. kan worden aangewend om een geproduceerde of gerecyclede serie fietsen op locatie af te leveren. Levering kan gebeuren "in batch" óf verspreid door het hele land.

ONDERHOUD

De mobiele fietsenmakers van de FixieBrothers verzorgen het onderhoud van fietsen op locatie. Afhankelijk van de eigenschappen van het project, worden vaste onderhoudsmomenten afgesproken of komen we langs op verzoek.

LOGISTIEKE DIENSTEN

In sommige gevallen zijn fietsen op verschillende momenten in het jaar, op verschillende plekken door het land nodig. Geen probleem, je kan de volledige logistieke afhandeling overlaten aan de FixieBrothers.

FINANCIERING

Goede fietsen gaan lang mee, zeker wanneer ze goed worden onderhouden. Bij de juiste "businesscase" kan een fiets een zeer rendabel product zijn. FixieBrothers denkt mee en investeert graag goede projecten.
‘Bruut-sterke fiets, met een vette uitstraling’
Dat was zo’n beetje de eerste zin die de Broers uitspraken tijdens het ontwerpen van de FixieBrothers-fiets. De ‘line-up’ moest overzichtelijk zijn. Een fiets met één versnelling, in normale uitvoering én hufter-proof uitvoering. Daarnaast nog een topmodel met versnellingen en handremmen. In prachtige glanzende en matte kleurencombinaties. Gedurende het eerste jaar van de samenwerking hebben de Broers zo’n 500 van dit type fietsen verkocht. Feedback van consumenten heeft voor lessen gezorgd over de wijze waarop mensen graag een fiets gebruiken. Deze inzichten blijven de Broers en FixieBrothers gebruiken om steeds weer het product weer een béétje beter te maken.

Lokale fietsverhuur
Broers Fietsreparateurs heeft altijd een rijtje huurfietsen klaarstaan voor gebruik door de stad. Deze fietsen, tevens gefabriceerd in de fietsfabriek van de FixieBrothers, zijn voor een klein bedrag beschikbaar voor iedereen die de stad wil verkennen. Met een grotere groep mensen gebruik maken van huurfietsen? Bel dan van tevoren even met de desbetreffende Broers-locatie.

De FixieBrothers zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen met fietsenzaken. Heb je dus zelf een fietsenwinkel en wil je graag een eigen type fiets ontwerpen? Of zie je brood in fietsverhuur vanuit jouw winkel?

Neem contact op om een afspraak te maken. Wellicht kunnen we samen een prachtig project opzetten.

Kom in contact

Bedankt! We nemen z.s.m. contact op.
Oeps! Daar ging iets mis. Alle velden ingevuld?